9 грудня 2014 р.

Притча "Про головне питання"



 

(Переклад на українську - власний.)
В той день, наче навмисне, кожен відвідувач питав Вчителя тільки про одне, головне питання: "Що буде після смерті?"

Вчитель тільки посміхався і нічого не відповідав.


Опісля учні питали, чому він постійно ухилявся від відповіді.

- Ви помічали, що потойбічним життям цікавляться ті, хто не знають що їм робити із цим?  Їм потрібне ще одне життя, яке б тривало вічно, - відповів Вчитель. 
-  А все-таки, є життя після смерті чи ні? - наполягав один із учнів.
- Чи є життя до смерті, ось в чім питання, - відповів Вчитель.

 Джерело: http://fit4brain.com/3934

Відгукнулась мені ця притча... зачепила.. тому ділюсь. А й справді - щодня з нами відбуваються ті чи інші події і, залежно від нашої реакції, розглядаємо їх як позитивні, або негативні.  

Але ж, насправді, події не є негативними чи позитивними.  Вони просто є.  Просто трапляються.  Тільки наша суб'єктивна реакція визначає подію як хорошу чи погану.  

Отже питання зводиться лише до того, чи можливо змінити нашу реакцію на події?  Чи можливо в кожній події знаходити щось позитивне?  Зараз я не говорю про те, щоб вдягнути рожеві окуляри, запхнути голову в пісок і дивлячись на чорне, говорити "Біле!"  (такий фанатизм не є справжнім, щирим відчуттям позитиву; він є тільки маскою, запереченням).  Зараз я говорю про те, чи можливо в кожній події знаходити хоча б долю (мацюпусіньку частинку) ПОЗИТИВУ?

Як вважаєте: можливо?

4 коментарі:

  1. Привіт, позитив є всюди, він як повітря - ти його не бачиш, але він є)))
    Коментую, здається вперше, але читаю твій блог від початку - цікавий і якийсь такий домашній..., а ще відзначила тебе нагородою, так що як маєш бажання і натхнення - приймай естафету http://julliastory.com/pro-ulyubleni-blohy-i-vidznaku-liebster-blog-award/)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт! Дякую за відгук ))) Тішусь, що тобі цікаві мої статті ))) Естафету приймаю, пізніше відпишусь ;)

      Видалити
  2. Цікава притча. Є над чим задуматися. Думаю, що у кожній події можна побачити сенс. Зрозуміти чому і для чого так сталося. Подивитися зі сторони, оцінити об'єктивно. Це і буде позитивом. І справді, якби ми знали що нас чекає вічне життя повне всього, то що ми б робили тут. Просто чекали.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Погоджуюсь. Кожна подія в нашому житті - невипадкова. Недавно дивилась фільм "Винахід брехні / The Invention of Lying" (2009) і зачепив фрагмент, де головний герой сказав усім людям, що після смерті кожен буде мати власний особняк, купу грошей, всі чемні будуть жити в раю, то деякі люди просто перехотіли жити вже зараз - зміст їхнього життя став полягати в тому, щоб швидше змарнувати час і дочекатись смерті, а от вже після смерті вони планували жити так, як їм би хотілось.

      Дякую за коментар, Оксанко!

      Видалити